top of page

Functional training

Word je bewust van je lichaam om het functioneel te kunnen gebruiken.

KENMERKEN

Intensiteit:

Explosiviteit:

Techniek:

Max aantal

8

Locatie

Binnen

Wat kan je verwachten?

Deze training vinden we zelf een échte eye-opener omdat ze een must is voor het fysieke welzijn van elk individu: zowel voor mensen die veel zitten, mensen met rug-, schouder- of nekklachten, mensen die een gebogen lichaamshouding hebben alsook voor sporters die hun prestaties willen verbeteren.

Tijdens deze sessies wordt ingezoomd op het functioneel maken van ons lichaam om te kunnen voldoen aan wat we er elke dag van verlangen. Zitten er collega’s rondom jou? Kijk dan even rond hoeveel mensen onderuitgezakt zitten, hun schouders naar voor gericht zijn of waarbij hun hoofd vooruitsteekt richting hun beeldscherm. Hoe zit jij zelf op je stoel? Wat zijn volgens jou de gevolgen voor het lichaam van zulke houding?

Kom het stap voor stap te weten met deze sessies die bedoeld zijn om je lichaam sterker te maken, te mobiliseren en je bewuster te maken van jouw houding. Deze training is ideaal:

 

- Ter preventie van een ongezonde lichaamshouding

We richten ons tijdens de training op de meest voorkomende probleemzones van mensen, jong en oud. We versterken de diepliggende spieren en spiergroepen en mobiliseren daarbij ook de gewrichten. Doordat er bewust met kleine groepjes gewerkt wordt, is er voldoende ruimte voor een individuele aanpak. 

- Het verbeteren van sportprestaties en voorkomen van blessures voor sporters

Ook voor sporters is het leerzaam om beter en efficiënter te kunnen bewegen. Denk maar aan de manier van lopen, het belang van een goed evenwicht en het correct gebruik van het lichaam tijdens de repetitieve bewegingen die eigen is aan jouw sport.

bottom of page